ZavelbosZavelstraat, Sterrebeek

Startplaats
Delen

Het Zavelbos (8,5 hectare) is een grote meerwaarde voor mens en dier. In het bos staan diverse en inheemse loofboomsoorten zoals wintereik, haagbeuk, berk en esdoorn. Aan de zuidzijde van het bos werd een brede bosrand aangeplant. Deze strook met lagere struiken en bomen bevat soorten die veel nectar en bessen maken. Zo vinden vlinders, vogels en andere dieren een overvloed aan voedsel.

Een breed pad neemt je mee doorheen het bos. Voor kinderen zijn er langs het pad avontuurlijke speelelementen. Rusten kan je op één van de vele zitbanken. Zo is het voor jong en oud fijn vertoeven in de Zavelbos. 

Het bos ligt in nat gebied waardoor het in de herfst en winter vaak erg nat kan zijn op de paden. Dat het een extra uitdaging vormt tijdens je wandeling, neem je er dus best met plezier bij. 

Ook je trouwe vriend mag mee op stap. In het Zavelbos is hij welkom mét leiband. Wil je hem even laten loslopen? Dat kan op één van de grootste hondenlosloopweides in de Vlaamse Rand! Met een totale oppervlakte van meer dan 1,2ha kunnen grotere en kleinere honden op twee aparte delen loslopen.

Wil je het buitenleven actiever beleven? Dan kan je terecht op het bmx-parcours aan de noordzijde.

Het Zavelbos werd gerealiseerd door de gemeente Zaventem, Regionaal Landschap Brabantse Kouters, Bosgroep Vlaams-Brabant en provincie Vlaams-Brabant met de financiële steun van het Agentschap voor Natuur en Bos (projecten Groene Rand). Toyota is peter van het Zavelbos (via Forest Fwd).

© RLBK
© Theo De Vos
© Theo De Vos

Zavelbos-nieuws