Feest in het Landschap

Wandel, beleef, speel, ontdek, smul, lach en geniet op ons Feest in het Landschap.Feestzaal en Plukbos Brussegem, Drinkeling 10, Merchtem

Startplaats

2 juni 2024 | 13u00

Start

2 juni 2024 | 18u00

Einde

Gratis

prijs
Delen

Het Feest in het Landschap, dat is elk jaar genieten voor jong én oud. Je kan er wandelen, workshops volgen, spelen, smullen, ... Kortom, samen genieten van het Landschap en al het moois wat het te bieden heeft. Dit jaar strijken we neer in Brussegem, Merchtem waar je het nieuwe Voedselbos en de gloednieuwe houten speelelementen in het geboortebos kan ontdekken.

 

Vier met ons mee:

Proef de streek aan de landschapsbars van de Geuzeneuze en Patricia de Baravan en smul van heerlijk lokaal ijs van 't Molenhof.

Ontdek de schoonheid van het Brussegemse landschap te voet. Psst, kinderen kunnen onderweg natuurbingo spelen.

  • Fauna en flora om ons heen - Op stap met Natuurpunt Merchtem (3 km), vrij vertrek om 14u30, 15u en 15u30 (inschrijven is niet nodig)
  • Naar de Sint-Annakapel, de kerk en het kasteel van Ossel, samen erfgoed opsnuiven - Begeleide wandelingen met Heemkring Soetendaelle (7km) - vertrek om 13u30, 14u, 14u30, 15u vooraf een plek reserveren kan niet meer, maar je kan altijd aansluiten door tijdig naar de infostand van Heemkring Soetendaelle te gaan.
  • Natuur in het landschap volop beleven - Bewegwijzerde wandeling door Natuurwandelaars (9 km) (inschrijven is niet nodig, te wandelen op eigen tempo)

Heb jij zin in een pittige graveltocht van 45 km langs enkele prachtige vergezichten over golvende kouters, mooie beekvalleien en prachtige natuur? Download hier de gpx en krijg meer info aan de stand van Strategisch Project Groene Noordrand.

Het Voedselbos groeit. Ga op stap met Jeroen en Louis in het Voedselbos en leer welke soorten er staan en hoe het voedselbos is opgebouwd. Afspraak om 14u en 16u aan de infostand van Regionaal Landschap Brabantse Kouters. (inschrijven is niet nodig)

Binnen enkele jaren kan je in het Voedselbos heerlijk fruit, vlierbloesem, gele kornoelje... oogsten. Herboriste Veerle De Vos vertelt je op 2 juni graag hoe je al dat lekkers verwerkt. Proef van hapjes en maak samen de lekkerste Shrub. - workshop om 13u30, 15u, 16u30, 10 euro per persoon, boek je deelname 

Steek je handen uit de mouwen met Tuincoach Wim van Intradura. Tijdens een doorlopende creatieve bouwworkshop voor volwassenen creëer je samen een vlechtwand in het speelbos. (doorlopende initiatie, meer info volgt)

Composteer jij al? Een compostvat kan je aankopen via milieudienst Merchtem. Op hun stand kan je ook terecht voor een gratis zakje bloemenzaad en natuurlijk ook voor alle andere lokale milieuvragen.

Maak kennis met het immateriële erfgoed van de Koninklijke Steltenlopers van Merchtem en leer de kneepjes van het steltenlopersvak. (doorlopende initiatie)

Ruik, proef, voel, luister en kijk. Tijdens de workshop Natuur zintuigspelletjes van Tikolibri maken kinderen op een speelse manier kennis met de natuur en wat er groeit in het Voedselbos. (doorlopende workshop)

Zet samen met NME-medewerker Sil de bij in de bloemetjes. Kom bijtjes knutselen, leer heel wat bij of maak een kleurrijk zaadbommetje. (doorlopende activiteit)

Speur de omgeving af vanop de gloednieuwe uitkijktoren en ontdek alle houten speeltoestellen in het speelbos. PS: Kampjes bouwen mag hier!

Geniet van live muziek. KunstAs Merchtem verblijdt je met pianoconcerten om 14u, 15u15 en 16u30.

 

Kortom, er is genoeg te doen voor iedereen. Afspraak op zondag 2 juni van 13u tot 18u aan de Feestzaal Brussegem in Merchtem!

Je bereikt de feestsite via Drinkeling. Fietsers kunnen gebruik maken van de fietsenstalling op feestsite en er is een beperkte autoparking.

Het Feest in het Landschap is een evenement van Regionaal Landschap Brabantse Kouters, gemeente Merchtem en provincie Vlaams-Brabant samen met volgende partners: StrategischeProject Groene Noordrand, Natuurpunt Merchtem, Natuurwandelaars vzw, Heemkring Soetendaele, Geuzeneuze, Patricia de Baravan en vele andere standhouders en workshopaanbieders.

© Theo De Vos / Ieps
© Theo De Vos
© Theo De Vos