Nieuws

Home > Nieuws > Zoemend door het voorjaar!

Zoemend door het voorjaar!

Verwen solitaire bijen in je tuin! Wilde bijen zijn immers belangrijk voor de  bestuiving van planten, zoals ook fruit en groenten. Je hebt  metselaars en behangers, pluimvoeten en slobkousen, macho’s en huisvrouwen.  Wist je dat deze zachtaardige dieren niet steken? En dat ze solitair leven en elk een eigen nestje maken? Wil je graag deze bijen verwelkomen in je tuin? Dan kan je een bijenhotel ophangen. Succes gegarandeerd, op voorwaarde dat het bijenhotel in volle zon hangt. Je kan via RLBK een bijenhotel aankopen tegen kostprijs. Een vrijwilliger en de leerlingen van 3de jaar houtbewerking uit TechNov Vilvoorde zorgden voor een mooie voorraad.

Stuur een mailtje naar lies.heirman@rlgc.be en haal je hotel op bij RLBK in Vilvoorde (Houtemsesteenweg 23). We bieden de hotels ook aan op onze bijenactiviteiten tijdens het voorjaar.

Naast een nestje voorzie je best ook nectar en stuifmeel voor deze gevleugelde vrienden. Bij RLBK kan je gratis een zakje zaadmengsel verkrijgen voor het inzaaien van een eenjarige wilde bloemenakker. Dit wordt je aangeboden door de provincie Vlaams-Brabant. Heb je een groter stuk grond van minimum 2 are dat zonbeschenen is? Dan kan je met ondersteuning van RLBK ook een meerjarige bloemenweide aanleggen. Vraag naar de voorwaarden bij RLBK.

Meer info over onze bijenacties? Neem een kijkje op de projectpagina of contacteer Lies Heirman tel 02/253.43.04, of via lies.heirman@brabantsekouters.be

Meer info over bijen? www.levedebijen.be

Geef een antwoord