Koken met onkruid

Home > Zelf aan de slag > Koken met onkruid > Honingparfait met bramensaus

Honingparfait met bramensaus 

Ingrediënten voor 4 personen:

 

Voor de parfait:

1 ei
1 eidooier
30g suiker
2,5 eetlepels honing
2 eetlepels kirsch
1/4l slagroom

 

Voor de bramensaus:

300g bramen
suiker naar smaak
2 eetlepels citroensap
kirsch naar smaak

 

Garnituur:

een paar bramen
eventueel wat munt- of citroenmelisseblaadjes
poedersuiker

 

Bereiding

 

Klop het ei met het eigeel en de suiker au bain-marie schuimig tot de massa dik vloeibaar en bijna wit is. Voeg daarna de honing toe en klop nog even door. Zet het pannetje in koud water en klop opnieuw eventjes door. Laat dan de eimassa afkoelen. Klop terwijl de slagroom stijf. Meng de kirsch en de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door de afgekoelde crème (niet roeren!). Giet het mengsel in 4 soufflébakjes (of andere kommetjes die in de diepvriezer kunnen) en laat het daar minimum 3 uur staan.

Voor de bramensaus kook je de bramen samen met de suiker tot moes. Daarna zeef je de pitjes uit het mengsel en je brengt het op smaak met citroensap en kirsch. Laat het ten slotte in de koelkast afkoelen.

Vóór het opdienen, bestrooi je grote borden met poedersuiker. Haal de soufflébakjes uit de diepvriezer en houd ze even onder koud water. Maak daarna met een mes de parfait van de rand los en stort ze midden op het bord. Giet de bramensaus over de parfait en bestrooi alles met poedersuiker. Versier met bramen en muntblaadjes en druppel er wat kirsch over.

 

Bron: www.smulweb.nl