Je eigen bos planten en beheren

Investeer in je eigen bos samen met de bosgroep Vlaams-BrabantDelen

Elk stukje bos, groot of klein, is belangrijk. Bossen zijn leveranciers van hout en bieden schaduw en verkoeling. Het is een plek om te wandelen of te fietsen én een leefgebied voor planten en dieren. Door je bos goed te beheren en eventueel uit te breiden maak je als boseigenaar een verschil.

De Bosgroep Vlaams-Brabant werkt samen met de provincie Vlaams-Brabant om boseigenaars te ondersteunen.  De bosgroep helpt jou als boseigenaar om je bos te aan te planten en te beheren. Ze doen dat volgens jouw wensen, én met aandacht voor het economische, ecologische en sociale aspect. De medewerkers werken vanuit de vijf Vlaams-Brabantse regionale landschappen om de verschillende regio’s te bedienen.

Voor wie?

Boseigenaars (kleine, grote, particulieren, overheden, …) met vragen over bosbeheer, bosaanplant, wetgeving of administratie.

Waarvoor kan je terecht bij de bosgroep Vlaams-Brabant?

  • Een verkennend terreinbezoek
  • Administratieve ondersteuning (kapmachtigingen, subsidies, wetgeving, …)
  • Advies en ondersteuning bij het beheer van jouw bos, de opmaak van een natuurbeheerplan, bosbeheerwerken, de openstelling van jouw bos,…
  • Advies en ondersteuning bij het de aanleg van een nieuw bos of uitbreiden van jouw bos,  de opmaak van een compensatieregeling

Contact

Bosconsulent Regio Brabantse Kouters: info@bosgroepvlaamsbrabant.be

Aanplant Bijenbos Londerzeel
© RLBK