Nieuws

Home > Nieuws > ‘Weg van Gorzen’ in de kijker!

‘Weg van Gorzen’ in de kijker!

Op zaterdag 26 augustus kreeg iedereen al de kans om de ‘Weg van Gorzen’ uit te proberen in Sterrebeek. Ook ’s avonds viel er wat te beleven: we gingen onder begeleiding van een specialist van de vleermuizenwerkgroep op Vleermuizensafari!

De ‘Weg van gorzen’ is een nieuwe groene wandelverbinding doorheen de golfbaan en verbindt Sterrebeek met Tervuren. Deze weg geeft iedere wandelaar de unieke kans om doorheen de golfsite te wandelen en te genieten van het omliggende landschap. Onderweg maak je kennis met akkervogels. Richting Sterrebeek duikt de weg in een tunnel onder de voormalige renbaan. Die tunnel herbergt nog verschillende soorten vleermuizen en deze beschermde zoogdieren kregen bij de inrichting eveneens de nodige aandacht. Een heuse uitkijktoren langs het pad biedt zicht op het golfterrein en het omliggende kleinschalige landbouwlandschap waar de Geelgors zich thuis voelt.

Hier vind je enkele sfeerbeelden van de activiteiten op 27 augustus. Een dag voordien werd de ‘Weg van Gorzen plechtig ingehuldigd door de projectpartners. Bekijk hier de reportage op ring TV.

Dit project is een initiatief van RLBK en Sterea en verloopt in samenwerking met de gemeente Zaventem en de Vlaamse Landmaatschappij. Het is gerealiseerd en gecofinancierd i.k.v. van het project ‘Vlaamse Rand’ in opdracht van de Vlaamse Regering en wordt ook financieel ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant.

 

Geef een antwoord