Nieuws

Home > Nieuws > Vleermuizen herontdekken gerestaureerde tunnel

Vleermuizen herontdekken gerestaureerde tunnel

Op de voormalige renbaan van Sterrebeek ging in 2015 het Sterea-project van start. Het gaat om een inrichting van een golfsite. RLBK is in dit project betrokken voor een aantal flankerende natuurmaatregelen en de realisatie van een wandeldoorsteek.

Ondertussen zitten alle voorgestelde ingrepen voor vleermuizen in hun eindfase. De ingang van een bestaande tunnel werd hersteld en de binnenruimte deels gebufferd via het plaatsen van een glazen plaat. De tunnel zelf werd geschikt gemaakt als winterverblijfplaats voor vleermuizen met het bevestigen van planken, bakstenen en het openmaken van voegen. Aan de ingang metsten we een bestaande toegang naar een waterput verder op en deze is ook van invliegopeningen voor vleermuizen voorzien. En of onze ingrepen lonen! Enkele weken geleden mochten we al een aantal gevleugelde vrienden verwelkomen!

 

Intussen plaatsen we ook reeds een uitkijktoren langsheen het wandeltraject. Tijdens het voorjaar volgen dan de afwerking van het wandelpad en de soortgerichte maatregelen voor akkervogels zoals de Geelgors.

Hou onze website, nieuwsbrieven of facebookpagina zeker in de gaten als je samen met ons de eerste doorsteek over het Gorzenpad wil maken!

Dit project is een realisatie van Sterea/Tensor Capital en Regionaal landschap Brabantse Kouters vzw i.s.m. de gemeente Zaventem en de Vlaamse Landmaatschappij, met financiële steun van de Provincie Vlaams-Brabant en cofinanciering in het kader van het programma ’ De Vlaamse Rand’, in opdracht van de Vlaamse regering.

Geef een antwoord