Op ZebraPAD met Bufo

Tijdens deze paddenoverzetactie ontdekken de leerlingen uit het derde en vierde leerjaar hoe amfibieën leven en hoe je hen veilig naar de overkant helpt.Delen

Op ZebraPAD is de educatieve paddenoverzetactie voor de leerlingen van het derde en vierde leerjaar. Onze medewerker Natuur- en Milieu-educatie neemt de deelnemende klas op sleeptouw naar een naburige overzetplaats. Daar roept de plaatselijke Natuurpunt-vrijwilliger de hulp in van de kinderen. Natuurpunt helpt jaarlijks tal van amfibieën veilig naar de overkant van drukke wegen.

Samen lopen de leerlingen en vrijwilliger de emmers langs de kant van de weg af op zoek naar kikkers, padden en salamanders die willen oversteken. Tijdens de activiteit ontdekken ze meer over het leven van amfibieën en het doel van de overzetactie.

Afgelopen jaren werd deze gratis natuurbelevingsactiviteit in Zemst, Grimbergen, Steenokkerzeel en Opwijk georganiseerd.

Heb je ook interesse om deel te nemen? Kijk of er een overzetplaats is in de buurt van je school op de website van Natuurpunt of de Hyla-werkgroep. 

© RLBK
© RLBK
© RLBK