Bomen in jouw gemeente

Wat vind jij van de laanbomen in Grimbergen? Geef je input in onze enquête.Delen

Laanbomen zijn bomen die in rijen langs de straten en pleintjes op het openbaar domein staan. Laanbomen worden beheerd door een gemeente of een andere openbare instelling.

Zijn er genoeg laanbomen in je straat? Wil je er net veel meer? Of zijn er ook nadelen verbonden aan al dat groen?

Laat van je horen en geef je inbreng voor de toekomstige bomenvisie van de gemeente. De enquête staat online van data. De vragenlijst invullen duurt 5 tot 10 minuten. De vragen met een sterretje zijn verplicht te beantwoorden.

Geef je input over de laanbomen in Grimbergen

Meerdere antwoorden zijn mogelijk.

Ecosysteemdiensten zijn diensten die ecosystemen – in dit geval bomen – aan ons kunnen leveren zoals waterberging, CO2-vastlegging of verkoeling. Bomen leveren ook voedsel, leefruimte, bescherming en nestgelegenheid aan insecten, vogels, kleine zoogdieren en korstmossen.

Meerdere antwoorden mogelijk.

De komende jaren worden markante bomen die een erfgoedwaarde hebben (zgn. ‘houtig erfgoed’ – dit zijn bomen met een geschiedkundige, sociale, stedenbouwkundige, wetenschappelijke of volkskundige waarde) binnen de gemeente geïnventariseerd. Ben jij geïnteresseerd om hier als vrijwilliger aan deel te nemen?

De enquête kan anoniem ingevuld worden. Laat je toch graag je contactgegevens achter zodat we je kunnen contacteren bij extra vragen? Noteer dan je naam, adres, mail en telefoonnummer in het invulveld hierboven.