Nieuws

Home > Nieuws > Park- en speelbos Kersenberg feestelijk geopend

Park- en speelbos Kersenberg feestelijk geopend

Wie in Nossegem wil genieten in het groen, kan vanaf nu in de Kersenberg terecht. Je vindt er een park- en speelbos, avontuurlijke speelweide, bloemenweide en hondenweide.

Het nieuwe natuurlijke park werd op zondag 19 september officieel voorgesteld door Regionaal Landschap Brabantse Kouters, gemeente Zaventem en Agentschap Natuur en Bos.

De Kersenberg is 1,3 hectare groot en ligt middenin een sterk verstedelijkt gebied, in de Zaventemse deelgemeente Nossegem. “De recreatieve waarde van deze groene oase voor de inwoners van Nossegem valt niet te onderschatten. Het is echt een plek gemaakt om te genieten, maar ook de natuur zelf profiteert mee. Zo kwamen er maar liefst 3.000 streekeigen struiken en bomen bij”, vertelt Magda Van Stevens, voorzitter van Regionaal Landschap Brabantse Kouters.

Op het domein werden nieuwe wandelpaden aangelegd. Er is daarnaast ook een park- en speelbos, een bloemenweide en een hondenweide. Een natuurgericht beheer zal er voor zorgen dat recreatie en biodiversiteit de komende jaren hier hand in hand gaan. “Kinderen uit de buurt krijgen nu de kans volop te ravotten in het groen”, vertelt Ingrid Holemans, burgemeester van Zaventem. “Ook de basisschool van Nossegem en de Europascouts krijgen met dit project een speelbos op wandelafstand. En alle inwoners kunnen genieten van het bos en de open groene ruimte.”

In totaal kostte het project 625.000 euro. De gemeente Zaventem investeerde 500.000 euro, onder andere om de gronden, deels gelegen in woon- en landbouwgebied, aan te kopen. Natuur en Bos van de Vlaamse overheid (ANB) verleende 125.000 euro subsidies via de Groene Rand-projecten voor toegankelijk groen. De realisatie gebeurde door Regionaal Landschap Brabantse Kouters en de gemeente Zaventem.

 

Geef een antwoord