Nieuws

Home > Nieuws > Op stap met Boris de Bostrol…

Op stap met Boris de Bostrol…

Kriebelbeestjes vangen met kleuters, kennismaken met de bijen of het landschap verkennen door de ogen van een zwaluw… Samen met het schooljaar is ook de natuureducatie voor lagere scholen stevig van start gegaan! Bijna 1200 leerlingen uit 17 verschillende lagere scholen maken dit najaar kennis met de natuur in de buurt van de school… en dat op een speelse en leerrijke manier.

Dit najaar kwam ook Boris de Bostrol weer tevoorschijn uit zijn holle boom om  leerlingen van GBS de Regenboog uit Grimbergen wegwijs te maken in de schitterende variatie aan bomen die verrassend dichtbij in het Prinsenbos te vinden zijn. De leerlingen gingen met zoekkaarten aan de slag om de verschillende bomen te herkennen aan de hand van de bladeren of vruchten. Boris zag dat het goed was en gaf bij elke gelukte opdracht een van zijn vele sleutels. Eén ervan paste op de verborgen schatkist!

RLBK kan natuur- en milieu-educatie in de schoolomgeving aanbieden dankzij de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant

Geef een reactie