Wandellussen in Zaventem krijgen update, stap voor stap

Zaventem heeft heel wat toegankelijke natuur bijgekregen. De nieuwe wandellussen moeten al die extra natuurbeleving met elkaar verbinden.Delen

Regionaal Landschap Brabantse Kouters werkt in opdracht van de gemeente Zaventem aan de herziening van het wandelaanbod in de gemeente. Met onder andere het Vliegbos, het Zeen, het Keyenbergbos, de Kersenberg en het Zavelbos kwam er heel wat nieuwe toegankelijke natuur bij. Door de herziening van de wandellussen kan je binnenkort al deze nieuwe groene gebieden te voet verkennen.

Er komt een wandeling voor elk stapniveau. De grote groene lus van 30 km - het kilometeraantal is een verwijzing naar de postcode 1930 - doorkruist Zaventem en haar deelgemeenten en voert wandelaars langs het diverse landschap van open kouters, verrassende bossen, rustige parken en zoveel meer. 

De lokale lussen in Zaventem, Sterrebeek, Nossegem en St. Stevens Woluwe hebben elk hun eigenheid. Zo zal je versteld staan van het weidse zicht in Sterrebeek, of kan je van de bedrijvigheid in Nossegem plots in een prachtig bosje vertoeven.

Wie graag een kleine wandeling maakt of met kinderen de natuur in trekt, zal de kinderlussen wel kunnen smaken. Onderweg kom je vaak leuke en uitdagende speelnatuur tegen.

Lokale input

Tijdens het toonmoment op woensdag 21 juni konden de lokale wandelclubs en andere sportievelingen de nieuwe wandelvoorstellen op kaart inkijken en hun eerste suggesties geven. Tot eind juli testen ze de wandelroutes te voet . 'Ik ben alvast benieuwd naar hun input en ervaring', vertelt Lina Timmermans, landschapsdeskundige bij Regionaal Landschap Brabantse Kouters. 

Na de feedbackronde volgen de wandelkaart en wegwijzers. 'En tegen het voorjaar willen we de wandelingen samen met het grote publiek instappen.'

© RLBK
© RLBK
© RLBK