Werken aan een poelennetwerk in Londerzeel, Merchtem en Asse

In Londerzeel, Merchtem en Asse werden het voorbije najaar weer poelen gegraven en hersteld in opdracht van particulieren, een lokale Natuurpunt afdeling en de gemeente Asse.Terug naar overzicht
Delen

In Londerzeel, Merchtem en Asse werden het voorbije najaar weer poelen gegraven en hersteld in opdracht van particulieren, een lokale Natuurpunt afdeling en de gemeente Asse. In tijden waarin de aandacht voor water steeds groter wordt, zijn deze projectjes enorm belangrijk. Hoewel ze vaak klein in omvang zijn wordt hun relevantie pas echt duidelijk als we ze zien in een netwerk van poelen.

Naast het graven van de poel zelf proberen we die kleine watergebonden biotopen met grote biodiversiteitswaarde met elkaar te verbinden door houtkanten of heggen aan te planten. Zo kunnen amfibieën en andere diersoorten beter migreren tussen hun winter- of zomerschuilplaatsen en kan er uitwisseling plaatsvinden tussen verschillende populaties.

Het graven van een poel kan niet overal en vraagt best wel wat voorbereiding. Heb je interesse om op jouw terrein aan de slag te gaan en kan je wat advies gebruiken? Neem dan contact met ons, dan bekijken wij hoe we daarbij kunnen helpen.