Paddenoverzet sluit succesvol winterseizoen NME af

141 leerlingen gingen Op Zebrapad en bijna 700 leerlingen op wetenschapsavontuur in het MIRA. En dat vonden ze superinteressant en leuk!Terug naar overzicht
Delen

Wat een vreemde lente voor onze amfibieën. 's Nachts was het koud, overdag heel warm én er viel bijna geen regen. Een massale trek bij de padden, kikkers en salamanders was er dit jaar dus niet tijdens onze NME-activiteit 'Op Zebrapad'. 

Gelukkig was de actie 'Op Zebrapad’ wel geslaagd. In maart trokken 141 leerlingen uit Steenokkerzeel (Ter Ham en de Piramide) en Zemst (de Zonnewijzer en de Regenboog) op pad met Bufo. Tijdens de wandeling leerden ze bij over amfibieën. Aan de schermen en dankzij enkele fuiken konden ze ook enkele kikkers, padden en salamanders veilig de straat overzetten. Heel fascinerend vonden de leerlingen dat. NME-medewerker Sil kreeg daarbij de hulp van de vrijwilligers van Natuurpunt Zemst en van vrijwilligers Jos en Chris uit Steenokkerzeel.

Op Zebrapad sluit jaarlijks het winterseizoen van NME af. Van december tot februari volgden bijna 700 leerlingen de lessen 'Ik word weerman' en 'Fascinerende aarde' in de volkssterrenwacht.

De leerlingen uit de tweede graag van het lager onderwijs ontdekten er hoe een weerman het weer voorspelt en namen een blik achter de schermen van een echt weerstation. De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar zochten de elementen die leven op aarde mogelijk maken en maakten kennis met begrippen als zonne-energie. De proefjes, de boeiende lezingen en de mooie samenwerking tussen het MIRA en RLBK maakten van de lessen ook dit jaar weer een heus wetenschapsavontuur.

Op Zebrapad
© RLBK