Duurzaam bedrijventerrein Vlaamse Staak ingehuldigd

Dinsdag 30 november werd het nieuwe duurzame, innovatieve en toekomstgerichte lokaal bedrijventerrein Vlaamse Staak ingehuldigd. Bij de ontwikkeling waren duurzame energie, landschap en water sleutelwoorden.Terug naar overzicht

De Vlaamse Staak is een samenwerking tussen gemeente Opwijk, intercommunale Haviland en Pom Vlaams-Brabant. Regionaal Landschap Brabantse Kouters was verantwoordelijk voor het integreren van het bedrijvenpark in het landschap en de woonomgeving. Daarom werd er gekozen voor een uitgebreide groenbuffer rondom het nieuwe bedrijventerrein. Het aansluitende buurtpark van 1,8 hectare werd bovendien in nauwe samenspraak met de lokale inwoners, de school en verenigingen ontworpen en gerealiseerd.

‘De drie stukken van het buurtpark zijn gericht op speels ontmoeten, rustig genieten en creatief en avontuurlijk spelen. Buurtbewoners en bezoekers krijgen er een leuke plek bij om te verpozen, spelen, wandelen of fietsen’, vertelt Wim Solie van Regionaal Landschap Brabantse Kouters.

De Vlaamse Staak is bovendien één van de groene rust- en belevingsplekken langsheen de Leirekensroute. Dit fiets- en wandelpad vormt zo een groen lint in het ‘Landschap van Erembald tot Kravaalbos’ en doorheen de Brabantse Kouters.

Wil je meer weten over de bedrijvenzone? Lees dan zeker het volledige persbericht van Haviland.

Vlaamse Staak - Opwijk
© RLBK
Vlaamse Staak - Opwijk
© RLBK