Natuurrecreatie

Home > Natuurrecreatie > Wandelnetwerk Brabantse Kouters

Wandelnetwerk Brabantse KoutersIn 2017-2018 ontwikkelde RLBK samen met Toerisme Vlaams-Brabant een wandelnetwerk voor de Brabantse Kouters (gemeenten Affligem, Asse, Grimbergen, Kapelle­-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Vilvoorde, Wemmel en Zemst).

De kaarten en wandelgids zijn te koop bij RLBK. Stuur een mailtje naar Marleen.wauters@brabantsekouters.be en geef aan of je enkel de kaarten (6 euro) of de wandelgids met kaarten wenst (9 euro).

Ten westen van de A12 is het netwerk bewegwijzerd via de klassieke houten palen met knooppuntenbordjes. Aan de oostkant staat er geen bewegwijzering. Geen nood, je kan je wandeling uitstippelen en laten begeleiden via de handige wandelapp. Hieronder kan je eenvoudig je wandeling aanduiden via de knooppunten en deze dan downloaden naar je smartphone of GPS.

Je kan ook een voor jou uitgestippelde wandeling doen. Vink bovenaan suggestiesroutes aan in plaats van routeplanner en je krijgt voor elke gemeente een aantal suggestieroutes te zien. Ook onze vroegere Tournee RLGC wandelingen zijn nu suggestieroutes op het wandelnetwerk. Bij elke suggestieroute staan het startpunt, de knooppunten, het aantal kilometers en wat algemene info over het traject. Je kan de route ook afdrukken of downloaden als GPX of naar je wandelapp.

‘Klik hier om de routeplanner in vergrote weergave te zien’.

Het project ‘Digitaal Wandelplatform Brabantse Kouters’ werd gefinancierd via het Europees
Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. Met cofinanciering van Toerisme Vlaams-Brabant.

Omgevingskwaliteit