Natuurrecreatie

Home > Natuurrecreatie > 60km over de Brabantse Kouters

60km over de Brabantse KoutersDit 60 km (of 2x 30 km) wandelparcours leidt je doorheen de pittoreske landschappen van de Brabantse Kouters. Je treft er vergezichten bij de vleet en beekjes en rivieren die als blauwgroene linten het leemplateau doorsnijden. Ze zorgen voor reliëf en een gevarieerd landschap van waardevolle natuurparels in de valleien. De akkers (‘kouters’), de groene valleien en het bijzondere erfgoed maken van de Brabantse Kouters een knap wandelgebied met authentieke dorpen en gehuchten, en hier en daar een sierlijk kasteeldomein.

De wandeling brengt je over buurt- en veldwegen, jaagpaden, kerkwegeltjes, holle wegen en andere weggetjes waar geen of amper gemotoriseerd verkeer komt. Sommige buurtwegen bestaan al eeuwenlang, soms gaat de geschiedenis zelfs terug tot in de Romeinse tijd.

Je wandelt grotendeels over aangeduide paden van het Wandelnetwerk Brabantse Kouters en over delen van de Grote Routepaden (GR 126 en 128 en streek-GR Groene Gordel). De meertalige brochure (NL, FR, EN, D) omvat een overzichtskaart en beknopte info over bezienswaardigheden op je route. Instappen op de route kan overal. 60 km in één ruk wat teveel van het goede? Langsheen het parcours vind je ook enkele B&B’s die je hartelijk zullen ontvangen voor een meerdaagse wandeltrip in de Brabants Kouters.

Download de brochure met kaart.

Bekijk en download de route ook via:

 

Deze lange afstandsroute is een initaitief van Natuurwandelaars VZW en Regionaal Landschap Brabantse Kouters en werd gerealiseerd i.s.m. Toerisme Vlaams-Brabant, RouteYou, Natuurpunt en de gemeenten Wemmel, Merchtem, Meise, Opwijk en Asse.