Natuureducatie

Home > Natuureducatie > Secundair onderwijs

Secundair onderwijsSOGroene plekjes in de buurt weet iedereen te waarderen. Voor volwassenen kan het een plek zijn om tot rust te komen, voor kinderen een kans om zich uit te leven. Zorgvuldig met deze groene oases omgaan is dan ook belangrijk!

De medewerkers van natuur- en milieueducatie (NME) spelen hier graag op in met educatieve natuuractiviteiten. RLBK biedt jong en oud de mogelijkheid om natuur op een leuke manier te ontdekken en er bewust mee om te gaan. En dat telkens op een plek dicht bij de school! Voor het secundair onderwijs beschikt RLBK over twee begeleide activiteiten, BBB ( = Bijzonder Biotoop Bos) en Klimaatperikelen.

 

BBB (= Bijzonder Biotoop Bos) – 1e graad

Wanneer is een groep bomen een bos? En welke dieren vinden er hun thuis? Of geloven de leerlingen nog steeds in boze wolven en boskabouters? Een bos is veel meer dan een verzameling bomen. Vele wezens vinden net daar hun plek. Een bos heeft immers een specifiek microklimaat. En ook de bodem speelt een grote rol. Leerlingen onderzoeken, meten en vergelijken alle facetten van het bos. Wat is bepalend? En wat is de invloed van de mens op dit alles? Stap mee in dit onderzoek en zie door de bomen weer het bos!

 

Klimaatperikelen – 1e en 2e graad

Elke dag hoor je erover in het nieuws! Extreme droogte in Afrika, overstromingen bij ons of stormen in Amerika. Het klimaat lijkt wel op hol geslagen. Wat is er aan de hand? Via proefjes komen leerlingen meer te weten over de klimaatverandering. Ze onderzoeken zelf welke impact zij hebben op de klimaatverandering, maar gaan ook over tot actie, om zo de klimaatverandering een halt toe te roepen.

 

Op stap?

 

Wil je graag met je leerlingen op stap? Aarzel dan niet contact op te nemen via educatie@brabantsekouters.be.

 

Meer weten?

 

Alle informatie over het natuureducatief aanbod kan je ook vinden in de NME-brochure.