Natuureducatie

Home > Natuureducatie > Kleuteronderwijs

KleuteronderwijskieteltochtGroene plekjes in de buurt weet iedereen te waarderen. Voor volwassenen kan het een plek zijn om tot rust te komen, voor kinderen een kans om zich uit te leven. Zorgvuldig met deze groene oases omgaan is dan ook belangrijk!

De medewerkers van natuur- en milieueducatie (NME) spelen hier graag op in met educatieve natuuractiviteiten. RLBK biedt jong en oud de mogelijkheid om natuur op een leuke manier te ontdekken en er bewust mee om te gaan. En dat telkens op een plek dicht bij de school! Voor kleuters beschikt RLBK over 2 begeleide activiteiten, de Kieteltocht en het Kabouterpad.

 

Kieteltocht

De kieteltocht is één en al avontuur. De allerkleinsten zetten voor even hun speurneus op: wat leeft er zoal op de speelplaats, tussen de struiken en in de grond? Ze gaan op zoek naar kleine, kietelende beestjes en kunnen de vangst bewonderen in een loepenpotje. Daarna is het de beurt aan de kleuters zelf om de acrobatische bewegingen van de kietelbeestjes na te bootsen. Kunnen ze zich door de gang van een regenworm wurmen, onder een spinnenweb kruipen zonder erin verstrikt te raken of het lieveheersbeestje wakker schudden? Pret en avontuur verzekerd!

 

Kabouterpad

Een familie boskabouters heeft een kabouterschat verstopt. De kleuters kunnen de schat enkel vinden met behulp van een schatkaart na het uitvoeren van opdrachten rond het thema natuur. Ze maken o.a. kennis met de seizoenen, brengen een bloembezoekje, leren luisteren naar geluiden in het bos of gaan op zoek naar eten voor de eekhoorn. Nog tal van andere opdrachten liggen voor hen klaar. Het gebruik van de verschillende zintuigen staat centraal.

 

Op stap?

 

Wil je graag met je kleuters op stap? Aarzel dan niet contact op te nemen via educatie@brabantsekouters.be.

 

Meer weten?

 

Alle informatie over het natuureducatief aanbod kan je ook vinden in de NME-brochure.

PS: Kijk zeker ook op de Alles over de Natuur-pagina’s onder Natuureducatie. Je vindt er filmpjes, knutseltips en handleidingen om zelf met je leerlingen aan de slag te gaan.