Natuureducatie

Home > Natuureducatie > educatief spel ‘Wat ben ik’

educatief spel ‘Wat ben ik’Spel: Wat ben ik?

Is hij groen? Heeft hij vleugels? Heeft hij witte vlekjes?  Is het een eekhoorn, een oorworm, een honingbij of een madeliefje?  In WAT BEN IK? maken kinderen tussen 3 en 12 jaar kennis met planten en dieren die in de tuin leven.

Elke speler trekt een geheime figuur (plant of dier) en probeert met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie de geheime figuur van de tegenstander is.  Op de trekkaartjes staan leuke weetjes:  Wist je dat koppeltje eksters levenslang samenblijven?  Wist je dat een pissebed een schaaldier is en familie van de kreeft?  Wist je dat een koolwitje graag bloemkool en groene kool eet en zo zijn naam kreeg?

Het spel werd ontwikkeld door de Regionale Landschappen van Vlaams-Brabant. Je kan het gratis downloaden en zelf printen (bij voorkeur in kleur) of vanaf half juli 2020 een exemplaar ophalen bij je gemeente of regionaal landschap.

Veel spelplezier!

Spelontwikkeling: Regionale landschappen Vlaams-Brabant.
Illustraties: Jasper de Ruiter
Dit spel kadert binnen de Vlaams-Brabantse provinciale campagne ‘Leve de tuin’
VU: Regionaal landschap Noord-Hageland vzw – Julien Delauré

 

Spel: Wat ben ik? – Dagvlinders

 

Is hij geel, wit of blauw? Heeft hij vlekjes, strepen of een oog? Is het een citroenvlinder, een sleedoornpage of een dagpauwoog? Via het spel WAT BEN IK? – Dagvlinders maken kinderen vanaf 10 jaar kennis met de meest voorkomende dagvlinders die je in België kan tegenkomen.

Elke speler trekt een geheime figuur en probeert met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie de geheime figuur van de tegenstander is.

Op de trekkaartjes staan leuke weetjes over de vlinders.

Na het spel kunnen kinderen hun eigen tuin of buurt ontdekken en zoeken naar de vlinders uit het spel. In de maand juli kan je je waarnemingen ook doorgeven via de grote vlindertelling van Natuurpunt.

Je kan het gratis downloaden en zelf printen (bij voorkeur in kleur). Knip of snij langs de stippellijnen en je kan beginnen spelen.

Veel spelplezier!

Spelontwikkeling: Regionale landschappen Vlaams-Brabant.
Dit spel werd ontwikkeld met steun van de provincie Vlaams-Brabant en Natuurpunt
VU: Regionaal landschap Noord-Hageland vzw – Julien Delauré