Nieuws

Home > Nieuws > Meer natuur op school!

Meer natuur op school!

In 2016 kregen de leerlingen van het Sint-theresiacollege in Kapelle-op-den-Bos een nieuw stukje groene leer- en speelomgeving. I.s.m RLBK werd een hoogstamboomgaard  aangeplant. Daarnaast sieren ook hoogstammige lindenbomen de schoolomgeving en fleuren bloesemrijke heggen de looppiste op. Enkele leerlingen van het 4 de middelbaar zaaiden zelf de bloemenweide in. Aan de rand van deze bloemenweide prijkt ook een heus insectenhotel dat wilde bijtjes van een thuis voorziet. In 2017 zal de school de vergroening nog voortzetten.

Ook de leerlingen van basisschool Vijverbeek in Zellik kregen in 2016 een vergroende speelplaats dankzij de actie ‘Natuur op school’. Zij spelen nu in een speelbosje en een doolhof van hagen met inheemse struiken.

Al meer dan 7 scholen in Noordwest-Brabant zijn dit jaar een traject gestart rond ingroening van hun speelplaats. Samen met RLBK dienden zij ook een subsidieaanvraag voor ‘Natuur op school’ bij provincie Vlaams-Brabant in. Zo spelen en leren ze bin de toekomst in een natuurlijke en groene omgeving.

Meer info over deze actie? Contacteer Lies Heirman, lies.heirman@brabantsekouters.be of tel 02 253 43 04

RLBK voert projecten rond natuur op school uit met de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant en van de Vlaamse Overheid.

Geef een antwoord