Nieuws

Home > Nieuws > Laten we eens een boompje opzetten over…

Laten we eens een boompje opzetten over…

Ze zitten in de grond, die bomen en struiken! Afgelopen winter en voorjaar hebben we opnieuw hagen, heggen, houtkanten en hoogstamboomgaarden hersteld, uitgebreid of nieuw aangelegd.

Onze landschapsploegen hebben in totaal 7 km haag, heg of houtkant aangeplant. Goed voor zo’n 20.600 streekeigen plantjes verspreid over 10 van onze 12 gemeenten. Daarnaast gebruikten we voor het aanleggen en herstellen van hoogstamboomgaarden 239 fruitbomen. Steeds ging het over historische, streekeigen fruitrassen. Tenslotte vonden 168 hoogstambomen en 35 knotwilgen een plaatsje als solitaire blikvanger, in een bomenrij of in een bomendreef. Onze regio kleurt dus terug wat groener, maar vooral de natuur is terug een stukje sterker! Tal van partners stapten mee in dit verhaal: privé-eigenaars, scholen, gemeenten,…

Wil je zelf ook hagen, heggen of houtkanten aanleggen, denk je aan het herstel van die oude hoogstamboomgaard of zegt een nieuwe boomgaard jou wel wat? Neem dan zeker contact op met RLBK: tel 02/253 43 04 of via: projecten@brabantsekouters.be.

De werken worden uitgevoerd door RLBK in samenwerking met de betrokken eigenaars, en met de financiële steun van de Provincie Vlaams-Brabant.

Geef een antwoord