Nieuws

Home > Nieuws > Groene Rand Asse uit de startblokken

Groene Rand Asse uit de startblokken

Samen met het Strategisch project Landschap van Erembald tot Kravaalbos zet RLBK, de gemeente Asse en het Agentschap voor Natuur en Bos in op versterken van de groene ruimte rond de kern van de gemeente Asse. We bouwen boskernen verder uit, planten heggen en houtkanten aan en richten hoogstamboomgaarden in.

Zo creëren we dichtbij-natuur op fiets – en wandelafstand van het centrum. En of we goed gestart zijn! Het nieuwe voedselbos op de Putberg, de Broekebeekvallei en Asphaltco kregen alvast een mooie inrichting met de dankbare hulp van Natuurpunt Asse, Pro Natura, buurtbewoners en sympathisanten.

Forest Farm – voedselbos Asse

Met internationale partners uit een Europees netwerk rond voedselbossen werden symbolisch de eerste aanplantingen uitgevoerd. Goed voor 28 hoogstamfruitbomen, 7 loofbomen en 300 inheemse struiken (www.forestfarm.be).

Putberg Broekebeekvallei

Samen met Natuurpunt Asse en buurtbewoners plantten we op 14 december 2019 meer dan 900 inheemse bomen en struiken aan de voet van de Putberg – de Borghtstad in de Broekebeekvallei. Het bestaande bos kan zo nog meer groeien!

Asphaltco – omgeving Walfergem

Ook de Asphaltco-site aan het station in Asse wordt verder ingegroend met bomen en struiken. Hier klopt de teller voorlopig af op 2.710 nieuwe inheemse boompjes en struiken. Zo wordt het landschap richting het kerkhof van Walfergem er een stuk aangenamer op. Een bestaand bosje wordt omgevormd naar streekeigen bomen en ook uitgebreid. Ook de ringweg N9k krijgt binnenkort een groenbuffer van laanbomen en houtkanten.

 

 

Geef een antwoord