Nieuws

Home > Nieuws > Feest in het Landschap trekt 750 bezoekers

Feest in het Landschap trekt 750 bezoekers

Het Feest in het Landschap in Wemmel was een groot succes. 750 bezoekers kwamen wandelen, fietsen of deelnemen aan de activiteiten in Villa Beverbos op zondag 12 september.

‘Wandelen we 3, 6 of 8 kilometer, langs Beverbos en het prachtige kasteeldomein van Bever, dat is alleen vandaag te bezoeken. Of gaan we toch naar de Motte?’
‘Doen we de Groene Noordrand-fietstocht (32km) of de kortere Brabantse Kouters-fietsroute.’
‘Kiezen we voor de gegidste wandeling met Natuurpunt of laten we ons tijdens de fietstocht begeleiden door Pasar?’
‘Spelen we onderweg Natuurbingo met de kinderen? En hebben we nadien nog wel genoeg tijd om alle activiteiten met de kinderen te doen? Dat bijenhotel moeten we toch echt kunnen maken…’

Wie deelnam aan het Feest in het Landschap had soms een beetje last van keuzestress. Je kon wandelen, fietsen én superveel bijleren en doen. Het kasteeldomein van Bever zette zijn poort open voor de bezoekers, zodat de 6 kilometer-tocht een feestelijk tintje kreeg. En wie deze tocht samen met Natuurpunt afwandelde, kon smullen van de natuur- en streekverhalen van Rik. Deelnemers aan de langeafstandwandeling werden door Natuurwandelaars verwend met een koek en een glaasje perenjenever, een streekproduct van het Torenhof. Tijdens de wandeling door de Motte kon je het speelbos ontdekken. De fietstochten op eigen houtje, door de Groene Noordrand of de Brabantse Kouters, werden opgevrolijkt met een drankstand van Natuurpunt Noord-West-Brabant. En de begeleide fietstocht van Pasar werd dan weer opgeluisterd met leuke weetjes. Wie liever tot rust kwam in de natuur, kon deelnemen aan één van de twee yogasessies, met de voetjes in het gras.

Het grasperk langs de vijver aan Villa Beverbos was bezaaid met infostanden van Regionaal Landschap Brabantse Kouters, het Strategisch Project Groene Noordrand, Natuurpunt Wemmel het Ronkelcomité, Wemmelair en de imker. Heel informatief, maar ook prachtig ingericht, sommigen zelfs met strobalen, een kruiwagen vol groenten en een honingraat om in te piepen. Daartussen pronkten de workshoptenten. Pro Natura maakte wel 130 bijenhotels met de aanwezige kinderen en hun geïnteresseerde ouders. Die bijenhotels kregen ze bovendien mee hun tuin bijvriendelijker te maken. Zo maken we binnenkort duizenden solitaire bijen blij. Bij Woudvrouw ontstond er een heuse tentoonstelling van landscape art. Er werd geknutseld met natuurmaterialen en er werd volop geëxperimenteerd met Hapa Zome, waarbij je met het sap van bladeren verft op stof. De bib Wemmel las met veel enthousiasme natuurverhalen voor. Aan de RLBK-spelletjesstand leerden de jongsten al spelend over kikkers en wat verder bouwden kinderen bootjes met natuurlijke materialen. Er zijn nog nooit zoveel takjes verzameld en samen gebonden. En tijdens de wandelingen werd er gespeurd naar fauna, flora en zelfs een gids door al wie een natuurbingoblad had.

Onder de stralende hemel werd er na al dat leuks genoten van een lekker drankje van Natuurpunt Wemmel, boterhammen met platte kaas van Warm Wemmel, een lekker ijsje van La glace de madame severine of gewoon heerlijke thaise keuken. En ondertussen kon je plaatjes aanvragen bij dj Tony.

Gemeente Wemmel monitorde heel de namiddag de bezoekersaantallen. Zo werd het superleuk evenement ook een covid safe event.

 

Geef een antwoord