Home > Kalender > biodiversiteit, hoogstamboomgaard, Merchtem, snoeien > Zomersnoeicursus hoogstamboomgaarden

Zomersnoeicursus hoogstamboomgaarden

Wil je meer weten over snoeien van hoogstamfruitbomen en de waarde van boomgaarden voor het landschap en de natuur?

Heb je zelf hoogstamfruit of wil je in de toekomst graag een boomgaard aanleggen? Heb je hoogstamfruitbomen aangekocht via onze actie Behaag je tuin?  Onze basissnoeicursus maakt je wegwijs om je bomen ‘in vorm’ te houden. Een correcte snoei is niet alleen van belang voor een rijke oogst, maar draagt ook bij tot het vormen van gezonde en landschappelijk waardevolle hoogstamfruitbomen, die voor mens én dier veel te bieden hebben.

Door de coronacrisis splitsen we elke cursus op in een online theorieles en een praktijkles ter plaatse. Indien nodig wordt de groep tijdens de praktijkles op zaterdag opgesplitst in een voormiddag- en namiddaggroep, zodat we rekening kunnen houden met de afstandsmaatregelen die op dat moment gelden. Je houdt dus best heel de zaterdag vrij. Enkele weken voor de start van de cursus ontvang je een mail met de laatste afspraken.

De inleidende theorieles gaat online door op donderdag 26 augustus 2021 om 19u. De praktijkles gaat door op zaterdag 28 augustus 2021 in De Boomgaard / Le Verger in Wezembeek-Oppem. Die dag nemen de cursisten zelf de snoeischaar in de hand en trekken we de boomgaard in om onder begeleiding van een expert een aantal fruitbomen van diverse leeftijden te snoeien.

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

PRAKTISCH

Voor wie: Iedereen die zijn eigen hoogstamfruit met kennis van zaken wil leren snoeien. De focus van deze module ligt op de zomersnoei van hoogstamfruit.

Wanneer: Theorieles op donderdag 26 augustus 2021 van 19u tot 23u (online module), praktijkles op zaterdag 28 augustus 2021 in Wezembeek-Oppem

Waar: Kerkhofstraat 48, 1970 Wezembeek-Oppem

Inschrijven en meer info: Contacteer Annelies Kerschot: annelies.kerschot@brabantsekouters.be of 02 253 43 04

Bijdrage: 6 euro voor één module, 10 euro voor de beide modules samen

Deze cursus is een initiatief van Regionaal Landschap Brabantse Kouters i.s.m de gemeente Wezembeek-Oppem, De Boomgaard / Le Verger en de Nationale Boomgaardenstichting vzw en wordt financieel ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant.