Home > Kalender > cursus, hoogstamboomgaard, hoogstamboomgaarden, snoeien, Wezembeek-Oppem > Wintersnoeicursus hoogstamboomgaarden – AFGELAST

Wintersnoeicursus hoogstamboomgaarden – AFGELAST

Door het coronavirus wordt deze activiteit jammer genoeg afgelast. Het onderdeel zomersnoei gaat wel door. Volgende winter plannen we opnieuw een cursus wintersnoei in.

Wil je meer weten over snoeien van hoogstamfruitbomen en de waarde van boomgaarden voor het landschap en de natuur? Heb je zelf hoogstamfruit of wil je in de toekomst graag een boomgaard aanleggen? Heb je net hoogstamfruitbomen aangekocht via onze actie Behaag je tuin?  Onze basissnoeicursus maakt je wegwijs om je bomen ‘in vorm’ te houden. Een correcte snoei is niet alleen van belang voor een rijke oogst, maar draagt ook bij tot het vormen van gezonde en landschappelijk waardevolle hoogstamfruitbomen, die voor mens én dier veel te bieden hebben.

Na een inleidende theorieles, nemen de cursisten zelf de snoeischaar in de hand en trekken we de boomgaard in om onder begeleiding van een expert een aantal fruitbomen van diverse leeftijden te snoeien. De cursus wordt gespreid over 2 lesdagen (28/03/20 en 29/08/20) om zowel winter- als zomersnoei te kunnen belichten.

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

PRAKTISCH

Voor wie: Iedereen die zijn eigen hoogstamfruit met kennis van zaken wil leren snoeien. De focus van deze module ligt op de wintersnoei van hoogstamfruit. De tweede module, zomersnoei, gaat door op zaterdag 29 augustus 2020 op dezelfde locatie

Wanneer: Wintersnoei op zaterdag 28 maart 2020, 9u30 -16u00.

Waar: Kerkhofstraat 48, 1970 Wezembeek-Oppem

Inschrijven en meer info: Contacteer Sofie Müller: sofie.muller@brabantsekouters.be of 02 253 43 04

Bijdrage: 6 euro voor één module – 10 euro voor de beide modules samen, inclusief cursustekst

 

Deze cursus is een initiatief van Regionaal Landschap Brabantse Kouters i.s.m de gemeente Wezembeek-Oppem, De Boomgaard / Le Verger, de Nationale Boomgaardenstichting vzw en wordt financieel ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant.

 


Aanmelden voor dit evenement is via deze website helaas niet mogelijk. Contacteer RLGC voor meer informatie.