Home > Kalender > archeduc, dienst erfgoed provincie Vlaams-Brabant, het MOT, Regionaal Landschap Brabantse Kouters, regionaal landschap pajotteland-zennevallei > Quiches, taart en brood uit de bakoven – UITGESTELD

Quiches, taart en brood uit de bakoven – UITGESTELD

Door het coronavirus wordt deze activiteit jammer genoeg uitgesteld.

Er wordt later een nieuwe datum voorgesteld. Meer informatie kan je krijgen bij Archeduc via info@archeduc.be.

Altijd al eens willen koken met een échte bakoven? Tijdens deze workshop stoken we samen de oven van de Boesdaalhoeve aan. Ervaring is niet nodig: bakker Rik toont je de kneepjes van het vak. We maken samen heerlijke quiches, kraakvers brood en lekkere taart. De quiches eten we als lunch, het brood en de taart worden verdeeld onder de deelnemers.

Praktisch

  • zondag 7 juni 2020 van 10u tot 15u
  • Gemeenschapscentrum De Boesdaalhoeve, Toekomstlaan 32B, 1640 Sint-Genesius-Rode
  • deelnameprijs: 15 euro
  • inschrijven verplicht
  • breng een schort, bewaardoosje, snijplank en snijmesje mee

Activiteitenreeks rond bakovens

Bakovens zijn bedreigd. Niet alleen de ovens zelf verdwijnen, maar ook de techniek om ze te bouwen en de kennis om ze te gebruiken gaan verloren.

Op veel plaatsen in Halle-Vilvoorde staan er nog oude bakovens. Archeduc, Dienst Erfgoed provincie Vlaams-Brabant, het MOT, het Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei en Regionaal Landschap Brabantse Kouters willen een breed publiek laten kennismaken met dit erfgoed.

Om mensen opnieuw samen te brengen rond de bakovens organiseren we in 2020 een hele reeks inspirerende activiteiten en workshops. Op unieke locaties in de regio kan je de ovens komen ontdekken en leer je alles over de bijhorende technieken. En we maken uiteraard ook tijd om te proeven van al het lekkers dat uit zo’n oven komt!

Dit evenement past in de bakovenactiviteitenreeks. Check zeker ook de andere activiteiten in onze agenda of op de website van Archeduc.