Home > Kalender > archeduc, dienst erfgoed provincie Vlaams-Brabant, het MOT, het Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei, provincie Vlaams-Brabant, Regionaal Landschap Brabantse Kouters > Ovenschotel, taart en brood uit de bakoven – UITGESTELD

Ovenschotel, taart en brood uit de bakoven – UITGESTELD

Door het coronavirus wordt deze activiteit jammer genoeg uitgesteld.

Er wordt later een nieuwe datum voorgesteld. Meer informatie kan je krijgen bij Archeduc via info@archeduc.be.

Altijd al eens willen koken met een échte bakoven? Tijdens deze workshop stoken Jan en Jasmien met plezier de oven van Hoeve Heierveld aan. Ervaring is niet nodig: bakker Rik toont je de kneepjes van het vak. We maken samen een heerlijke ovenschotel, kraakvers brood en lekkere taart. De ovenschotel eten we als lunch, het brood en de taart worden verdeeld onder de deelnemers.

Praktisch

  • dinsdag 19 mei van 10u tot 15u
  • Hoeve Heierveld, Heierveld 87, 1730 Asse
  • deelnameprijs: 15 euro
  • VOLZET
  • breng een schort, bewaardoosje, snijplank en snijmesje mee.

Activiteitenreeks rond bakovens

Bakovens zijn bedreigd. Niet alleen de ovens zelf verdwijnen, maar ook de techniek om ze te bouwen en de kennis om ze te gebruiken gaan verloren.

Op veel plaatsen in Halle-Vilvoorde staan er nog oude bakovens. Archeduc, Dienst Erfgoed provincie Vlaams-Brabant, het MOT, het Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei en Regionaal Landschap Brabantse Kouters willen een breed publiek laten kennismaken met dit erfgoed.

Om mensen opnieuw samen te brengen rond de bakovens organiseren we in 2020 een hele reeks inspirerende activiteiten en workshops. Op unieke locaties in de regio kan je de ovens komen ontdekken en leer je alles over de bijhorende technieken. En we maken uiteraard ook tijd om te proeven van al het lekkers dat uit zo’n oven komt!

Dit evenement past in de bakovenactiviteitenreeks. Check zeker ook de andere activiteiten in onze agenda of op de website van Archeduc.

 


Aanmelden voor dit evenement is via deze website helaas niet mogelijk. Contacteer RLGC voor meer informatie.