Home > Kalender > archeduc, het MOT, Hoeve Heierveld, provincie Vlaams-Brabant, Regionaal Landschap Brabantse Kouters, regionaal landschap pajottenland-zennevallei > Landschap vol lekkers: wandeling met gebak

Landschap vol lekkers: wandeling met gebak

Het landschap en haar bakovens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Neem deel aan deze wandeling en sluit af met een leuk bakmoment.

We vertrekken in Hoeve Heierveld, waar Jan en Jasmien tonen hoe je een authentieke bakoven aanstookt. Nadien gaan we op ontdekking in de Groene Rand rond Asse. Je komt meer te weten over het landschap en het nut van knotbomen, hagen, heggen en boomgaarden. Onderweg verzamelen we appels en noten. Die gebruiken we nadien om samen een cake te bakken in de bakoven. En uiteraard maken we ook tijd om te proeven!

Kinderen zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

Praktisch

zaterdag 29 mei van 13u tot 17u30
Hoeve Heierveld, Heierveld 87, 1730 Asse
Draag wandelschoenen en voorzie indien nodig regenkledij.
Gebruik een mondmasker en ontsmettingsgel en voorzie je eigen drank.
Breng een schort om te bakken mee en een zak om ingredi├źnten te verzamelen.
Deelname: 5 euro
Inschrijven verplicht via Archeduc.

Activiteitenreeks rond bakovens

Bakovens zijn bedreigd. Niet alleen de ovens zelf verdwijnen, maar ook de techniek om ze te bouwen en de kennis om ze te gebruiken gaan verloren.

Op veel plaatsen in Halle-Vilvoorde staan er nog oude bakovens. Archeduc, Dienst Erfgoed provincie Vlaams-Brabant, het MOT, het Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei en Regionaal Landschap Brabantse Kouters willen een breed publiek laten kennismaken met dit erfgoed.

Om mensen opnieuw samen te brengen rond de bakovens organiseren we in 2020 een hele reeks inspirerende activiteiten en workshops. Op unieke locaties in de regio kan je de ovens komen ontdekken en leer je alles over de bijhorende technieken. En we maken uiteraard ook tijd om te proeven van al het lekkers dat uit zo’n oven komt!

Dit evenement past in de bakovenactiviteitenreeks. Check zeker ook de andere activiteiten in onze agenda of op de website van Archeduc.