Home > Kalender > beheer, cursus, hagen, heggen, snoeien, Zaventem, zelf aan de slag > Cursus hagen en heggen – demosessie

Cursus hagen en heggen – demosessie

Hagen en heggen, ze hebben heel wat te bieden… Ze zijn een lust voor het oog, een voedselbron of schuilplaats voor vogels of simpelweg een functionele afscheiding van je perceel.

Die haag scheren of heg snoeien, het lijkt eenvoudiger dan het is. Tijdens deze cursus worden een aantal basisregels met betrekking tot het beheer van hagen en heggen uitgelegd.

Wat is nu het verschil tussen een ‘haag’ en een ‘heg’? Welke soorten kies je hiervoor en hoe plant je ze aan? Hoe reageert een plant op snoei? Waarom is het snoeitijdstip zo belangrijk? Hoe ga je te werk met een ‘verwilderde’ haag of heg? Het zijn allemaal vragen waarop je een antwoord zal krijgen.

Deze tweedelige cursus is er voor iedereen die hagen en heggen wil aanplanten of beheren en iedereen die reeds bestaande – al dan niet uitgegroeide – hagen bezit en niet meer goed weet welke ingrepen er mogelijk zijn om het geheel te onderhouden. Je hebt voor deze cursus geen voorkennis nodig.

Data: Deze opleiding bestaat uit een theoretische sessie die digitaal gegeven wordt op woensdag 27 januari 2021 van 20u00 tot 22u00 en een praktische demo op zaterdag 30 januari 2021 van 9u00-12u00

Locatie demo: Sterrebeek (Zaventem)

Bijdrage: 30 euro.

Inschrijven en meer info via email naar annelies.kerschot@brabantsekouters.be . Na inschrijving en betaling ontvang je alle details i.v.m. videoles en exacte locatie van de praktische demo.