Home > Kalender > agentschap voor natuur en bos, Merchtem, Participatieavond, Regionaal Landschap Brabantse Kouters > Bouw mee aan je droombos

Bouw mee aan je droombos

In Merchtem liggen twee plekjes te wachten om ingericht te worden voor meer dichtbij-natuur. En jij mag meedenken over die inrichting!

Aan de Brusselsesteenweg en tussen de Kwekelaarstraat en Drinkeling liggen twee terreinen die gemeente Merchtem samen met Regionaal Landschap Brabantse Kouters wil vergroenen met steun van het Agentschap van Natuur en Bos.

Dit project wil de leefbaarheid van de woonkern Brussegem verhogen. Het ontwerp vertrekt daarbij vanuit twee principes:

We willen maximaal inzetten op het aanleggen van extra groen. De meest voor de hand liggende vorm is bebossing, maar ook boomgaarden, bloemenweiden, struikengordels, kleinfruit,… worden gebruikt om een zo divers mogelijk ecosysteem te creëren.

We willen maximaal inzetten op toegankelijkheid. De terreinen moeten op een functionele en veilige manier geïntegreerd worden in het bestaande recreatieve en groene netwerk.

 

Elk terrein krijgt zijn eigen invulling. Je kan de ligging van de beide terreinen bekijken op het Locatieplan.

Het terrein aan de Drinkeling

Dit terrein wordt ingericht met ‘natuurbeleving’ als hoofddoel. Aan de kant van de speeltuin zal een stimulerend en uitdagend speelbos komen. Via de aankoop van extra terreinen kunnen we deze groene kern bijna verdubbelen en zullen we maximaal trachten de mensen dichtbij de natuur te brengen. We kiezen er voor bomen en planten die eetbaar lekkers opleveren zodat bezoekers al proevend dit voedselbosje kunnen verkennen.

Het terrein aan de Brusselsesteenweg

Dit terrein zal volledig bebost worden. Het is de bedoeling dat de recreanten hier een mooi en groen rustpunt vinden op hun wandeling rond Brussegem.

 

Laat je horen!

De eerste ontwerpen zijn klaar. Voor we verder gaan, willen we echter jouw feedback.

Hoe wil jij ravotten in het bos? Van welke avontuurlijke speelelementen droom je?

Welk plukfruit zou jij graag eten tijdens je wandeling?

Waar en hoe wil jij van de rust in ‘t groen genieten?

Bekijk de plannen, beantwoord de vele vragen en stem op je favoriete onderdelen. Zo kunnen we rekening houden met de wensen van de Merchtemnaren in het finaal ontwerp.

 

Praktisch

Donderdag 2 juli om 20u in de Feestzaal Brussegem

Inschrijven is verplicht en kan op: www.merchtem.be/groenerandbrussegem

Nog vragen? 02 253 43 03 of mail naar margot.degroote@brabantsekouters.be

 


Aanmelden voor dit evenement is via deze website helaas niet mogelijk. Contacteer RLGC voor meer informatie.