Home > Kalender > archeduc, dienst erfgoed provincie Vlaams-Brabant, het MOT, het Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei, Regionaal Landschap Brabantse Kouters > Bakoven stoken – UITGESTELD

Bakoven stoken – UITGESTELD

Door het coronavirus wordt deze activiteit jammer genoeg uitgesteld.

Er wordt later een nieuwe datum voorgesteld. Meer informatie kan je krijgen bij Archeduc via info@archeduc.be.

Info activiteit

Altijd al eens willen bakken in een authentieke houtoven? Tijdens deze workshop toont Jan je de kneepjes van het vak!

Je leert hoe je de oven moet stoken voor verschillende gerechten en welke houtsoorten je kan gebruiken. Na de theorie gaan we ook aan de slag. Samen kneden, beleggen en bakken we heerlijke pizza’s in de oven.

Kinderen (van 6 tot 12 jaar) zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

Praktisch

  • zaterdag 4 april van 14u tot 18u
  • het MOT, Guldendal 20, 1850 Grimbergen
  • deelnameprijs: 20 euro / 6 euro voor kinderen
  • inschrijven verplicht
  • breng een schort mee

Activiteitenreeks rond bakovens

Bakovens zijn bedreigd. Niet alleen de ovens zelf verdwijnen, maar ook de techniek om ze te bouwen en de kennis om ze te gebruiken gaan verloren.

Op veel plaatsen in Halle-Vilvoorde staan er nog oude bakovens. Archeduc, Dienst Erfgoed provincie Vlaams-Brabant, het MOT, het Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei en Regionaal Landschap Brabantse Kouters willen een breed publiek laten kennismaken met dit erfgoed.

Om mensen opnieuw samen te brengen rond de bakovens organiseren we in 2020 een hele reeks inspirerende activiteiten en workshops. Op unieke locaties in de regio kan je de ovens komen ontdekken en leer je alles over de bijhorende technieken. En we maken uiteraard ook tijd om te proeven van al het lekkers dat uit zo’n oven komt!

Dit evenement past in de bakovenactiviteitenreeks. Check zeker ook de andere activiteiten in onze agenda of op de website van Archeduc.

 


Aanmelden voor dit evenement is via deze website helaas niet mogelijk. Contacteer RLGC voor meer informatie.