Landschap en erfgoed

Home > Landschap en erfgoed > Goed geplukt!

Goed geplukt!Heb jij massaal veel fruit aan je fruitbomen hangen en kan je het niet de baas? Of ben je net op zoek naar streekeigen fruit om dit zelf te plukken en te verwerken? Dan is er een nieuw initiatief voor jou!

Ieder groeiseizoen opnieuw leveren de boomgaarden in onze regio sappig en krakend fruit, soms zo veel dat het jammer genoeg aan de bomen blijft hangen. Toch zonde, niet?

Daar wil www.goedgeplukt.be een einde aan maken door een schakel te zijn tussen enerzijds eigenaars van hoogstamboomgaarden die hun fruit niet verwerkt krijgen en anderzijds mensen die op zoek zijn naar plukvers fruit van eigen bodem en die daarvoor graag de handen uit de mouwen steken. Het is niet alleen een fijne activiteit voor het hele gezin, maar je helpt zo ook het waardevolle landschap te behouden. Het geplukte fruit kan je bovendien op verschillende manieren bewaren of verwerken, denk maar aan de heerlijke verse sapjes, confituren, taarten of eenvoudigweg, de rijk gevulde fruitschaal op tafel.

Ik heb fruit

Heb je jaarlijks een overschot aan hoogstamfruit en wil je hier iemand een plezier mee doen? Op de website www.goedgeplukt.be kan je je aanmelden en laten weten welk fruit je in de aanbieding hebt. Dat mogen kersen, appels, pruimen, noten of peren zijn. Via deze website kunnen mensen die op zoek zijn naar hoogstamfruit met jou in contact komen. Pluk je liefst zelf of mogen geïnteresseerden komen plukken? Wil je er iets voor in de plaats? Wie weet wil iemand in ruil jouw bomen snoeien of een kleine vergoeding geven. Dat mag je zelf bepalen.

Ik zoek fruit

Ben je op zoek naar hoogstamfruit om te eten of om te verwerken? Zoek je appels om te laten persen door de sapmobiel? Of zoek je specifieke variëteiten om wijn of cider van te maken? Plaats een zoekertje op www.goedgeplukt.be en neem in het oogstseizoen regelmatig een kijkje op deze site. Je vindt er een aanbod van hoogstamfruit. Fruit voor alle mogelijke toepassingen, plukvers van uit de hoogstamboomgaard, gezond en uit eigen streek.

Meer info? contacteer dan Ulrike Jacobs via Ulrike Jacobs of 02 253 43 04