Nieuws

Home > Nieuws > De Loodstuin leeft!

De Loodstuin leeft!

Tijdens het voorjaar van 2016 werkte RISO Vlaams-Brabant een participatietraject uit rond de invulling van het braakliggende terrein ter hoogte van de Harensesteenweg in Vilvoorde. Samen met de buurtbewoners en RLBK werd een ontwerp gemaakt om deze ’Loodstuin’ in te richten als natuurlijke speel- en ontmoetingsplek.  Iedereen draagt zijn steentje bij: zowel de stad Vilvoorde, RISO, RLBK als de buurtbewoners bundelen de krachten.  Zo kan iedereen uit de buurt hier vanaf de zomer volop komen spelen en genieten!

In februari zijn we er alvast ingevlogen: Frederijk Nijman van Wilgenwerk kwam naar Vilvoorde om een eerste groenelement te realiseren: een levende wilgenhut om in te spelen of te rusten. Samen met de kinderen uit de buurt maakte hij een ontwerp en een maquette.  Vervolgens begeleidde hij de buurtbewoners tijdens een open werkdag. Het resultaat kan je nu al bewonderen op het terrein!

En dat is nog maar een begin… Er staat nog heel wat op stapel dit voorjaar:  binnenkort komen er een aantal speelheuvels, wordt het terrein ingegroend met inheems bosplantgoed, zaaien we een bloemenweide in en plaatsen we een bijenhotel… Last but not least: een moestuin waar iedereen zelf groenten kan kweken. Ideaal voor die zomerse barbecue!

Meer info? Lies Staes, tel 02 253 43 04 of lies.staes@brabantsekouters.be

Dit project wordt gerealiseerd met de steun van de stad Vilvoorde, de provincie Vlaams-Brabant en RISO.

Geef een reactie