Nieuws

Home > Nieuws > Goed Geknot in de Brabantse Kouters

Goed Geknot in de Brabantse Kouters

Deze winter wordt er weer lustig geknot in de Brabantse Kouters. Een tiental knot-teams ging op pad en zal deze winter een kleine 200 bomen een onderhoudsbeurt gegeven hebben.

Hun werk is nodig, want knotbomen en houtkanten geven structuur aan het landschap en zijn van belang voor dieren die er voedsel vinden, een schuilplek zoeken of een veilig oord om zich voort te planten. Door het onderhoud blijven de bomen in goede conditie en dat is belangrijk voor hun voortbestaan.

Dit jaar was veiligheid nog belangrijker door corona. Onze teams moesten niet alleen veilig werken met de kettingzaag, maar ook onderling afstand houden en in kleinere groepen het beheer uitvoeren. Een hele klus! Bedankt aan alle vrijwilligers voor die inspanningen!

Staan er op jouw terrein ook knotbomen of een houtkant die een onderhoudsbeurt kunnen gebruiken? Neem contact met ons op via het online platform www.goedgeknot.be. Wacht niet tot volgende winter met je aanvraag, want opdrachten die laat binnenkomen moeten we soms een seizoen doorschuiven.

Kriebelt het om zelf als vrijwilliger aan de slag te gaan? Zowel ervaren als minder ervaren knotters zijn welkom. Jij levert het werk en in ruil voorzien wij een opleiding en verzekering, én je neemt het brandhout mee naar huis. Neem contact op met onze collega’s Ilse en Ulrike voor meer info via goedgeknot@brabantsekouters.be

Geef een antwoord