Nieuws

Home > Nieuws > Cursusreeks ‘Avontuurlijk?… Natuurlijk!

Cursusreeks ‘Avontuurlijk?… Natuurlijk!

Van januari tot juni 2017 organiseren RLBK en Kind & Samenleving een cursusreeks met als thema “Avontuurlijk…Natuurlijk!” Laat je kinderlijke fantasie de vrije loop om je tuin , het chiroterrein, de speelplaats van je (klein)kinderen op een natuurlijke manier in te richten!De cursusreeks bestaat uit de volgende modules (klik door op elke module voor alle praktische info):

De reeks wordt ingeleid door Peter Dekeyser van Kind en Samenleving. Hij vertelt je alles over kwaliteitsvolle speelruimte.  We bekijken wat de waarde is van spelen, wat de pedagogisch standpunt is ten opzichte van speelgroen en hoe we tot een goed ontwerp voor een avontuurlijke speelruimte komen.

Tijdens een tweede theorieavond bekijken we ook de risico’s van zo’n natuurlijk speelterrein en geven we advies rond veiligheid.

Daarna gaan we ‘outdoor’. Tijdens de eerste buitenmodule bouwen we een wilgenhut als levend kamp voor je kinderen.

Vervolgens duiken we in het thema ‘water’ als spelelement.

Ook bekijken we alle aspecten van snoepfruit en eetbare planten in de tuin.

We ronden af met een fietstocht langs inspirerende voorbeelden in de praktijk: een schoolplein, een openbaar park en een privé-tuin. Allemaal plekken om inspiratie op te doen en zelf aan de slag te gaan!

Voor de hele cursusreeks betaal je slechts 30 euro!  Je kan je ook voor de verschillende onderdelen inschrijven, in dat geval betaal je 6 euro per sessie.

Meer info en inschrijvingen: lies.heirman@brabantsekouters.be of 02 253 43 04

Geef een antwoord