Het Zeen, Zeenstraat 82, Zaventem

Startplaats
Delen

Het Zeen is een prachtige groene long in Sterrebeek. In deze 8 hectare gloednieuwe belevingsnatuur voor jong en oud kan je heel aangenaam wandelen, spelen, fietsen of gewoon even uitrusten.

Vanop het 292 m lange vlonderpad kan je de bredere winterbedding van de Kleine Maalbeek bewonderen. Bij hoge waterstand kan de beek uit haar oevers treden. Hierdoor heeft de beek een groter waterbufferend vermogen en kan de moerasvegetatie van het Zeenbos uitbreiden. Het bruist hier van het leven, zowel in het water als in de bomen. Neem dus zeker de tijd om rustig rond te kijken en te luisteren.

Onder de boomgaard en op de open zones liggen prachtige bloemenweides, vol meerjarige planten zoals margriet, wilde peen en knoopkruid. Je wandelt hier tussen zoemende bijen en hommels die van al het lekkers genieten. En ook jij kan in de toekomst genieten van een lokaal stuk fruit uit de boomgaard. 

Voor kleinere avonturiers zijn er alternatieve routes langs de wandelpaden, vol klauter- en stapstammen. De speelheuvels en het wilgenhuttencomplex vol tunnels en hutten zijn de ideale plek voor een namiddag voor fantasierijk buitenplezier.

En even uitrusten doe je vanop één van de vele banken.

© RLBK
© RLBK
© RLBK