Infowandeling dunning Zavelbos

Er moeten bomen in het Zavelbos plaats ruimen voor hun buren. Bosgroep Vlaams-Brabant geeft je tijdens de infowandeling uitleg over de noodzaak en voordelen van deze dunning.Zavelbos, ingang Zavelstraat, 1933 Sterrebeek

Startplaats

18 oktober 2023 | 18u00

Start

18 oktober 2023 | 19u30

Einde
Delen

Het Zavelbos is een mooi pioniersbos in Sterrebeek dat enkele jaren geleden gered werd van de kap. De voorbije jaren werd het bos uitgebreid met brede randen van iep, hazelaar, eenstijlige meidoorn, hondsroos, ... De kern van het Zavelbos is ontstaan door spontane verbossing. De berken staan er erg dicht op elkaar.

Een dunning of individuele boomkapping geeft meer ruimte aan de omringende bomen en imiteert de natuurlijke sterfte in een bos. Bosgroep Vlaams-Brabant bepaalt in oktober 2023 welke bomen hun plek afstaan aan hun buren en moeten gekapt worden.

Ter voorbereiding van deze individuele kapwerken (dunning) geven we graag uitleg over deze werken tijdens een wandeling op woensdag 18 oktober om 18u. Waarom doen we dit, welke voordelen levert dit op voor de toekomstbomen, wat doen we met het dode hout, ... Je komt het allemaal te weten van een bomenexpert die samen met jou het bos intrekt en aan de hand van de bomen en hun omgeving daar de uitleg geeft.

De wandeling start om 18u aan de ingang van de Zavelstraat. Deelnemen is gratis, inschrijven is niet verplicht.