Erfgoeddag Pastorietuin Meise

Ontdek welke dieren verscholen zitten in de pastorietuin van Meise en hoe we hen kunnen helpen bij hun voortbestaan. Je ontdekt de geschiedenis van deze pas vernieuwde erfgoedsite en haar rol in de omgeving al wandelend rond de vijver.Pastorietuin Meise, Brusselsesteenweg, 1860 Meise

Startplaats

23 April 2023 | 13u00

Start

23 April 2023 | 17u00

Einde

Gratis

prijs
Delen

Je ontdekt de geschiedenis van deze erfgoedsite en haar rol in de omgeving al wandelend rond de vijver. Waarom had Mijnheer Pastoor een vijver en een moestuin nodig? Welke dieren zitten er verscholen in de pastorietuin?

Duik samen met onze gidsen in 400 jaar geschiedenis op 15 minuten tijd. Je kan elk kwartier aansluiten bij een rondleiding die start aan de infostand van Regionaal Landschap Brabantse Kouters.

Voor kinderen zijn er leuke workshops. Wat zit er in onze fuik? Welke insecten wonen binnenkort in het insectenhotel dat we samen gaan vullen? 

In het Cultuurhuis, de aangrenzende pastorie, kan je een biologieklas van vroeger bezoeken en zelf achter de lessenaar kruipen, georganiseerd door de lokale Erfgoedkring Berla.

De Stripbib opent die namiddag de deuren en zet voor jou de beestigste strips in de kijker.

Om 15u heffen we het glas op de heropening van het park, gerealiseerd door Regionaal Landschap Brabantse Kouters, de gemeente Meise en de provincie Vlaams-Brabant.

De internationaal gewaardeerde beiaardier Eddy Mariën luistert nadien de dag op met dierenmuziek op de beiaard van Meise. 

Praktisch

  • vrije doorlopende toegang
  • deelnemen is gratis
  • er is een fietsenstalling aan de pastorietuin en de bibliotheek, je auto parkeren kan op de carpoolparking (Nieuwelaan, Meise)
  • een organisatie van Regionaal Landschap Brabantse Kouters, Vlaams-Brabant, gemeente Meise, erfgoedkring Berla vzw in het kader van Erfgoeddag