Erfgoeddag Pastorietuin Meise

Ontdek welke dieren verscholen zitten in de pastorietuin van Meise en hoe we hen kunnen helpen bij hun voortbestaan. Je ontdekt de geschiedenis van deze pas vernieuwde erfgoedsite en haar rol in de omgeving al wandelend rond de vijver.Terug naar overzicht

Pastorietuin Meise, Brusselsesteenweg, 1860 Meise

Startplaats

23 April 2023 | 13u00

Start

23 April 2023 | 17u00

Einde

Gratis

prijs
Delen

Ontdek welke dieren verscholen zitten in de pastorietuin van Meise en hoe we hen kunnen helpen bij hun voortbestaan. 

Je ontdekt de geschiedenis van deze erfgoedsite en haar rol in de omgeving al wandelend rond de vijver. Waarom had Mijnheer Pastoor een vijver en een moestuin nodig? 

Voor kinderen zijn er onderweg leuke workshops. Wat zit er in onze fuik? Waar verschuilen vleermuizen zich? Welke insecten wonen binnenkort in het insectenhotel dat we samen gaan vullen? 

Om 15u heffen we het glas op de heropening van het park, gerealiseerd door Regionaal Landschap Brabantse Kouters, de gemeente Meise en de provincie Vlaams-Brabant. De internationaal gewaardeerde beiaardier Eddy Mariën luistert nadien de dag op met dierenmuziek op de beiaard van Meise. 

In de pastorie kan je een tentoonstelling bezoeken over onderwijs in het verleden, georganiseerd door Erfgoed Berla.

Praktisch

  • vrije doorlopende toegang
  • deelnemen is gratis
  • er is een fietsenstalling aan de pastorietuin en de bibliotheek, je auto parkeren kan op de carpoolparking (Nieuwelaan, Meise)
  • een organisatie van Regionaal Landschap Brabantse Kouters, Vlaams-Brabant, gemeente Meise, erfgoedkring Berla vzw in het kader van Erfgoeddag