Cursus Hagen en Heggen

Hagen en heggen, ze hebben heel wat te bieden… Tijdens deze cursus worden een aantal basisregels rond het beheer van hagen en heggen uitgelegd.Ter Meeren, Zaventem

Startplaats

9 November 2024 | 09u30

Start

9 November 2024 | 13u30

Einde

30 euro

prijs
Delen

Hagen en heggen, ze hebben heel wat te bieden… Ze zijn een lust voor het oog, een voedselbron of schuilplaats voor vogels of simpelweg een functionele afscheiding van je perceel.

Die haag scheren of heg snoeien, het lijkt eenvoudiger dan het is. Tijdens deze cursus worden een aantal basisregels rond het beheer van hagen en heggen uitgelegd.

We gaan samen het terrein in de omgeving van Ter Meeren in Sterrebeek (Zaventem) beheren.

Eerst krijgen we in de buitenlucht de theoretische kant uitgelegd. Wat is het verschil tussen een ‘haag’ en een ‘heg’? Wat is het historisch belang van deze kleine landschapselementen? Wat zijn de voordelen van hagen, heggen (en ook houtkanten) voor de biodiversiteit?  Hoe ga je te werk met een ‘verwilderde’ haag of heg? En maakt het eigenlijk uit wanneer en hoe we snoeien?

Nadien gaan we samen aan de slag en leren we terugzetten, scheren en veilig werken met een handzaag, haagschaar, snoeischaar, kapmes, ...

Je hebt voor deze cursus geen voorkennis nodig. Wij voorzien enkele takkenzagen, snoeischaren en ontsmettingsmiddel om het materiaal te kuisen. Als je graag je eigen takkenzaag, snoeischaar of kapmes meeneemt, mag dat.

Het kan koud zijn eind februari. Draag warme kleren, tuinhandschoenen en stevig schoeisel. Drank kunnen we op deze locatie niet voorzien, je neemt best een eigen drinkbus of thermos mee.

Praktisch

  • zaterdag 9 november van 9u30 tot 13u30
  • afspraak in Sterrebeek aan Ter Meeren (start aan kruispunt Kleine Geeststraat met Biesdreef)
  • meenemen: eigen snoeimateriaal, tuinhandschoenen en drinkbus
  • kostprijs: 30 euro
  • inschrijven doe je online via onderstaande webshop, je kan één deelname per bestelling aankopen (vandaar aantal beschikbaar: 1). 

Jouw bestelling

Koop hier onze producten

Cursus Hagen en Heggen 2024 €30,00 | aantal beschikbaar: 1


Opmerkingen

Vul uw gegevens in

Vul onderstaande gegevens in en ga verder naar veilig online betalen

Cursus Hagen en heggen
© RLBK