Nieuws

Home > Nieuws > Herinrichting pastorietuin Nieuwenrode

Herinrichting pastorietuin Nieuwenrode

De tuin van de oude pastorie van Nieuwenrode, nu het gemeenschapscentrum van de gemeente Kapelle-op-den-Bos, wordt stap voor stap aangepakt. Het gebouw, dat dateert uit de 17e eeuw, en het omringende landschap zijn beschermd als monument en cultuurhistorisch landschap. De voorbije jaren liet de gemeente al de ringgracht geruimd en van een nieuwe oeverbeschoeiing voorzien. Ook de toegangsbrug werd hersteld. Bomen kregen een onderhoudsbeurt.

Samen met RLBK zet de gemeente nu de volgende stappen op basis van het goedgekeurde erfgoedbeheersplan. bijkomende hagen en heggen zijn intussen al aangeplant zodat het parkje weer meer ‘tuin-gevoel’ zal uitstralen. Takkenwallen zullen de de kwetsbare bomen afschermen en zorgen voor structuur. Ook aan bijen en andere nuttige insecten is gedacht. Met de grabbelpas konden de kinderen van Kapelle-op-den-Bos onder begeleiding van RLBK al het nieuwe insectenhotel vullen. Binnenkort krijgt dat hotel een plaats in de tuin. Rondom de vijver komt er extensief maaibeheer, waardoor er een divers grasland ontstaat en ook het leven in de vijver meer kansen krijgt.

Verpozen en spelen zullen hand in hand gaan in de tuin. Een aantal spelementen zullen uitnodigen tot klimmen en klauteren en nieuw zitmeubilair maakt het aangenaam toeven voor iedereen.

Kortom, veel ingrepen die de komende jaren voor meer beleving én meer natuur zullen zorgen in de dorpskern van Nieuwenrode!

Geef een antwoord