Kijk, knutsel en leer over natuur en milieu

Met onze digitale pakketten kan je zelf aan de slag, in de klas of thuis. Bekijk het filmpje, knutsel en voer de opdrachtjes uit.Terug naar overzicht
Delen

Het filmpje is een leuke introductie in het thema. Leerkrachten en ouders krijgen meer informatie over het thema in de handleiding, zo kunnen ze de jonge natuurontdekkers goed begeleiden. De natuurontdekkers kunnen aan de slag met het werkblad en de doe- en knutselopdrachten uitvoeren. Veel plezier!

Bos

Samen met Boris ga je op ontdekking in het bos. Welke planten en dieren vind je in het bos? Wat is een voedselkringloop? 

In dit filmpje en de bijhorende handleiding kom je er alles over te weten. 

Handleiding voor begeleiders Recept voor hazelnootpasta Werkblad Vrucht en blad Maak muziek met natuurlijke materialen

Bijen

Pssst... Weet jij al dat er meer dan 300 soorten bijen zijn? En weet je wat je kan doen om de bijen te helpen? Waarom zijn ze eigenlijk zo belangrijk voor ons en de natuur?

In dit filmpje en de bijhorende handleiding kom je alles te weten over bijen. Het werkbladje kan je zelf invullen. Je kan ook aan de slag met leuke en lekkere knutselopdrachten.

Handleiding voor begeleiders Werkblad Recept voor honingkoekjes Knutsel een wolbij Maak zaadbommetjes Verstuur een zelfgemaakt zaadkaartje

Vogels

Ontdek de wereld van de vogels. Hoe ziet hun leven eruit? Wat eten ze? Waar wonen ze? En hoe kan jij hen helpen.

In dit filmpje en de bijhorende handleiding kom je er alles over te weten. Je kan ook een nestkast knutselen, een nestmateriaalhouder maken en de hongerige vogels verwennen met een zelfgemaakte vetbol.

Handleiding voor begeleiders Werkblad Bouw een nestkast Bouw een nestkast en leer bij - Natuurpunt Maak een vetbol Knutsel een nestmateriaalhouder Vogeltelformulier Natuurpunt