Nieuws

Home > Nieuws > Aan de slag voor meer natuur op school

Aan de slag voor meer natuur op school

De leerlingen van basisscholen Vijverbeek Zellik en De Knipoog Vilvoorde krijgen deze winter een groenere speelplaats dankzij de actie ‘Natuur op school’ van provincie Vlaams-Brabant.

Basisschool Vijverbeek in Zellik was sinds vorige winter al de trotse eigenaar van een doolhof van hagen en een speelbosje met inheemse struiken. Daarbij komen nu nog twee wilgenhutten, een insectenhotel en een bloemenweide.

In de Knipoog in Vilvoorde beginnen ze na het afwerken van de nieuwe gebouwen aan de ingroening van de speelplaats: een heuse speel- en bloemenheuvel, samen met een speelbos, hoogstambomen en een doolhof van inheemse hagen.

15 scholen in Noordwest-Brabant startten intussen een traject rond ingroening van hun speelplaats. Samen met RLBK dienden in februari 2017 vijf scholen uit onze regio ook een subsidieaanvraag voor ‘Natuur op school’ bij provincie Vlaams-Brabant in. Zo spelen en leren ze in de toekomst in een natuurlijke en groene omgeving.

Meer info over deze actie? Contacteer Lies Heirman, tel 02 253 43 04 of Lies.heirman@brabantsekouters.be

RLGC voert projecten rond natuur op school uit met de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant en van de Vlaamse Overheid.

Geef een antwoord